Selly Home Logo
2024-07-30

Kontinentalseng - et symbol på komfort og luksus i dit soveværelse

 

En kontinentalseng er et soveværelsesmøbel, der er kendetegnet ved elegance og unik stil. Oprindeligt blev de produceret til hoteller, mens de i dag oftere vælges til private huse og lejligheder. Den er stor, praktisk, solidt udført og meget komfortabel. Udstyret med mange faciliteter og funktioner sikrer den maksimal komfort. Når alt kommer til alt, har det været kendt i lang tid, at en korrekt valgt seng er en garanti for god søvn. Hvad kendetegner egentlig kontinentalsenge, og hvorfor er de mere komfortable end almindelige senge?

Kontinentalseng - hvad er det?

En kontinentalseng er et element i soveværelsesindretningen, som er kendetegnet ved elegance og unik stil. Oprindeligt blev de lavet til hoteller, men i dag vælges de i stigende grad til private huse og lejligheder. De er store, praktiske, solide og meget komfortable. Udstyret med mange bekvemmeligheder og funktioner garanterer de maksimal komfort. Det har længe været kendt, at en velvalgt seng garanterer god søvn. Hvad kendetegner egentlig kontinentalsenge, og hvorfor er de mere komfortable end almindelige senge?

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Lyxig säng

Konstruktion af en kontinentalseng

Underlag til madrassen (opbevaring)

Først og fremmest har en kontinentalseng ikke en klassisk træramme, som vi placerer en sovemadras på; dens funktion er overtaget af en trækasse fyldt med bonnell-fjedre. Denne type fjedre giver god støtte til madrassen og høj elasticitet, hvilket betyder brugervenlighed. Bonnell-fjedrene er meget holdbare; de kan modstå selv meget tunge belastninger, hvilket gør kontinentalsengen robust, og vi kan have glæde af den i mange år. Polstringen af basen er lavet af stof, og takket være et stort udvalg af materialer kan du skabe et individuelt og meget elegant møbel, der passer perfekt til rummets karakter.

Sovemadras

Den mest almindelige madras er en pocketfjedermadras. Du kan også vælge en skummadras eller en latexmadras. Pocketmadrassen er fyldt med mange fjedre, der er lukket inde i separate lommer. Fordi fjedrene er adskilt fra hinanden, fungerer hver af dem separat og gengiver perfekt formen på en liggende persons krop. Fjedrenes uafhængige funktion øger også komforten ved at sove i par, da den anden persons bevægelser ikke mærkes så meget af partneren, hvilket forhindrer personen i at vågne op om natten. Pocketmadrasser kan indeholde standardantallet af fjedre; ca. 270/m2 eller et øget antal fjedre ca. 500/m2. Madrassen er oftest dobbeltsidet, så vi kan vende den og dermed forlænge dens levetid.


 

Konstruktionsdetaljer för kontinentalsäng

Hovedmadras (toppe)

En anden del af kontinentalsengen er topmadrassen. Det er en tyndere madras uden fjedre, som øger brugerkomforten. Den er ansvarlig for at beskytte de nederste dele mod snavs og skader. Madrasovertrækket kan være 4-8 cm tykt, og jo tykkere det er, jo mere øger det sovekomforten. Der findes mange typer af overmadrasser. Ud over klassiske sengemadrasser af meget elastisk skum kan du bruge en termoregulerende madras af termoelastisk skum eller en meget hygiejnisk og holdbar latexmadras.

En sengemadras er et element, der ikke er tilgængeligt for alle modeller af kontinentalsenge . Dens tilstedeværelse bestemmes af den grundlæggende forskel mellem en amerikansk seng (den består af to madrasser: den øverste og den nederste, den øverste har et indbygget lag, der erstatter den øverste madras) og den skandinaviske (den øverste madras er et separat element).

Hovedgærde

Hovedgærdet er det mest iøjnefaldende element i en kontinentalseng. Normalt er det æstetisk i overensstemmelse med helheden og polstret med det samme materiale som hele møblet. Hovedgærdet har utvivlsomt en høj æstetisk værdi, tilfører klasse til hele soveværelset og skaber - ud over elegance - et indtryk af komfort og hygge. Det har også andre praktiske fordele. En af dem er at beskytte væggen mod snavs, og den anden giver mulighed for at sidde behageligt, mens man læser en bog eller ser tv.


Hvilken madras skal jeg vælge til en kontinentalseng?

En kontinental sengemadras skal have:

Veltilpasset materialetype

Som med andre typer senge er der mange typer kontinental madrasser på markedet. Du kan for eksempel vælge de mest moderne kontinentale skummadrasser, det vil sige højelastiske og termoelastiske, samt springmadrasser, det vil sige pocketmadrasser. Lad os starte med skummadrasser. Denne type madras anses for at være den bedste til mennesker, der lider af alle former for rygproblemer, rygsmerter af ukendt oprindelse eller andre relevante helbredsproblemer. I så fald er det bedst at vælge en termoelastisk kontinentalseng. En højelastisk kontinentalseng er bedre til personer, der ønsker at handle forebyggende og til en vis grad forebygge og minimere rygsmerter eller muskelspændinger.

Kontinentalposemadrasser anses for at være de bedste til folk med større fysik, fordi de støtter hele kroppen jævnt og også er meget holdbare. En sådan madras holder længere end en madras lavet af andre materialer.

De mest luksuriøse og moderne kontinentale madrasser er hybridmadrasser. Det er madrasser med en pocketmadras i bunden og et lag af en termoelastisk madras ovenpå. Takket være dette er en sådan kontinental madras ekstremt holdbar, komfortabel, støtter rygsøjlen godt og deformeres ikke selv under hårdt pres.

Passende hårdhed

Kontinentale madrasser varierer i fasthed fra H1 (blød madras) over H2 (mellemfast) til H3 og H4, som er meget faste madrasser. De fleste par vælger mellemfaste madrasser, men det afhænger af den enkeltes præferencer. Hvis vægten af hver bruger er over 90 kg, vil H4-madrassen være den bedst egnede - med den højeste hårdhedsgrad. Det er værd at påpege en generel regel, der siger, at jo tungere du er, jo hårdere en madras bør du vælge.


Komfortabel säng

 

De rigtige dimensioner

Kontinentale madrasser fås normalt i størrelser til to personer. Minimumsbredden er 140 cm. En kontinental madras kan være op til 200 cm bred. Det hele afhænger af dine præferencer, din søvnrytme og din figur. Den mest komfortable madras til to personer er den, der måler 160-180 cm.

Traditionel versus kontinental seng - ligheder og forskelle

Den største forskel mellem en kontinentalseng og en traditionel seng er naturligvis konstruktionen. Kontinentalsengen er integreret i madrassen og er ofte større end traditionelle senge. Den er bred, mere holdbar og lettere at tilpasse til individuelle behov, både med hensyn til æstetik og rygsøjle.

Traditionelle senge består kun af en trækasse med en ramme, madrassen er ikke en integreret del af den og skal købes separat. Begge senge er også let tilgængelige i populære møbelforretninger. Kontinentalsenge er bredt anerkendt som en meget dyrere løsning, selv om det ikke altid er sandt. Det er en af grundene til, at man ofte finder dem i luksuslejligheder.

 

Hvilken kontinentalseng skal jeg vælge?

Det første, man tænker på, når man køber et nyt møbel, er selvfølgelig størrelsen, efterfulgt af stil og pris. Er du i tvivl om, hvilken kontinentalseng du skal vælge, så den passer til det rum, du har tænkt dig at placere den i?

Dimensioner

Der findes modeller med forskellige mål på markedet. Når det drejer sig om enkeltsenge, anbefaler de fleste producenter kontinentalsenge, der måler 120x200 cm. En dobbeltseng kan købes i følgende størrelser: 140x200, 160x200, der især anbefales til par, eller en kontinentalseng på 180x200 cm. Længden på 200x200 cm passer til personer, der er over 180 cm høje. Kontinentalsengene findes naturligvis også i mindre størrelser, men husk, at det er møbler, der ser bedre ud i større dimensioner.


Storleksvariationer för kontinentalsängar

Fordele ved kontinentalsengen

Moden med kontinentalsenge kommer fra USA og har været populær i Europa i mange år. Et karakteristisk træk ved denne type seng er dens højde. Sovefladen er ca. 60-70 cm over gulvet (afhængigt af højden på benene og madrassens tykkelse) sammenlignet med andre typer senge. Det er en stor fordel, da det gør det lettere at skifte stilling fra liggende til stående og omvendt, især for ældre. En anden fordel ved kontinentalsengen er, at den reducerer indånding af støv - det er vigtigt for helbredet, især for allergikere. Når man sover i en vis højde over gulvet, kommer man ikke i kontakt med pollen og støv under søvnen, som kan irritere slimhinderne og halsen. Kontinentalsenge fås i forskellige størrelser, herunder: 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 eller 200x200 - hvilket gør dem velegnede til rummelige og store soveværelser.


Stil

Ethvert møbel, der ender i soveværelset eller et hvilket som helst andet rum, skal matche dets stil og indretning. Der er mange modeller af senge til salg, som er forskellige i design. De findes i et meget stort antal farver og mønstre og er lavet af forskellige materialer. Hvilken seng vi vælger, afhænger af, hvordan vores soveværelse er indrettet. Ifølge mange bør den bedste kontinentale seng til et værelse i kolonistil være i en mørk farve. En rigt dekoreret seng er det bedste valg til et soveværelse i retrostil. Når det gælder indretning i skandinavisk, minimalistisk eller japansk stil, vil en seng med et delikat look være det bedste valg.

Pris

Endelig er der selvfølgelig prisen. Som vi allerede har nævnt, anses kontinentalsenge for at være dyrere på grund af deres komplicerede struktur, brugen af materialer af høj kvalitet og status som luksusmøbler, hvilket er synonymt med sovekomfort. Det er dog ikke kun en investering i din egen sundhed og komfort, men også en investering, der vil vare i mange år. Hvor meget vi betaler, afhænger hovedsageligt af, hvad vi egentlig forventer.

 

Kontinentalseng - Opbevaring: beholdere eller skuffer?

Nogle mennesker sætter pris på komfort og bekvemmelighed, mens andre sætter pris på orden og ryddelighed. For dem, der foretrækker at kombinere disse egenskaber, er der noget særligt - en kontinentalseng med linnedbeholder! Der er tre muligheder at vælge imellem:

 Kontinentalseng med en container, der kan åbnes fra oven

Kontinentalsäng med förvaring

 

Kontinentalseng med skuffer, der kan skydes ud på siderne

 

Smart förvaring i sovrummet

 Kontinentalseng med skuffer, der kan trækkes ud fra fronten

Optimal komfort och lagring

 

Hvis du vil have et praktisk møbel, kan du vælge en kontinentalseng, hvor du kan opbevare dyner, puder og sengelinned. Hvad er den bedste måde at gøre dette på, dvs. i henhold til dine behov? Svaret er enkelt - en skuffe, der fungerer som en beholder til sengelinned i en kontinentalseng. Det giver dig mulighed for at bruge hele overfladen og dermed pladsen under liggefladen, hvilket virkelig giver meget plads! Du behøver heller ikke at bekymre dig om ekstra plads omkring sengen. En kontinentalseng med en container, der åbner op og ikke til siden, optager ikke ekstra plads. Det betyder, at du kan indrette pladsen omkring sengen, som du vil.

En kontinentalseng med skuffer har selvfølgelig en lignende funktion. Hvis du er fan af at sortere tingene ordentligt, vil en sådan seng være perfekt. Opdelingen i separate skuffer har derfor en betydelig fordel i forhold til en stor container, der åbner opad. Det er dog ikke uden fejl. For det første garanterer det ikke en stor opbevaringsplads på grund af behovet for at adskille skuffer, og for det andet kræver det en mere detaljeret vurdering af indretningsmulighederne omkring sengen. En kontinentalseng med skuffer foran øger sengens længde betydeligt, når den er åbnet. Når du vælger en kontinentalseng med sideskuffer, skal du også huske, at du har brug for meget plads på siden af sengen.

Udseendet af et hovedgærde i en kontinentalseng

Hovedgærdet er noget af det første, du lægger mærke til, når du træder ind i soveværelset. Det kan virke overflødigt - men en kontinentalseng uden hovedgærde vil fratage dig mange fordele - og det er derfor, meget få købere vælger en kontinentalseng uden hovedgærde. Med så mange stilarter og materialer at vælge imellem er det svært at forudsige, hvad der vil se perfekt ud i dit soveværelse. En sengegavl er en god måde at tilføje en unik effekt til et rum. Du kan vælge materialer med en interessant tekstur og udseende

Et quiltet hovedgærde med stofbesatte knapper er en god måde at give dit soveværelse et interessant præg på. Brug af metalsøm eller trimmede kanter kan også gøre en sengegavl mere interessant og supplere den overordnede stil i soveværelset. Du kan også vælge en sengegavl med en intens farve for at skabe liv i dit soveværelse. Vælg en mørkere farve, hvis sengegavlen skal være dit fokuspunkt, og lysere farver, hvis du vil have et mere afdæmpet look.

Overvej størrelsen på hovedgærdet - hovedgærdet skal matche sengens størrelse for at få et harmonisk look. Hvis du har en queensize-seng, har du brug for et ret stort hovedgærde. Hvis du vælger en mindre seng til soveværelset, kan du vælge en lav sengegavl. Husk at tage højde for proportionerne, når du vælger: Bredere senge kræver en højere sengegavl for at se godt ud. Tænk også på størrelsen af dit værelse og det samlede indtryk, som en stor sengegavl vil skabe. Vælg en større sengegavl, hvis dit værelse er stort nok, men hvis dit værelse har mindre plads, kan du overveje at vælge en enkel sengegavl, der ikke overvælder rummet visuelt.

Hvordan strækker man en kontinentalseng?

Spekulerer du på, hvordan du kan forlænge kontinentalsengen og få dit eget soveværelse til at føles som et elegant hotel? Det kan gøres på mange forskellige måder. Det er vigtigt at tage sig af alle detaljerne. Det er værd at anskaffe hvidt linned af materialer af højeste kvalitet. Et sådant sæt vil tilføre elegance og en unik atmosfære til ethvert rum. Det er også vigtigt at investere i et sengetæppe, som kan være lavet af et stof med originale mønstre eller farver. Et sådant tilbehør vil give interiøret en unik karakter. Det hele suppleres med passende og omhyggeligt udvalgte puder til sengen, som så vil matche rummets stil med hensyn til farve og stil.

Skræddersy din seng

Det er muligt at tilpasse enkelte dele af kontinentalsengen efter dine præferencer. Vær dog opmærksom på, at det kan gøre kontinentalsengen meget dyrere, hvis man går ud over de standardmodeller, der ofte fås i både stationære butikker og onlinebutikker. Parametre som højde og vægt eller soveværelsets dimensioner kan kræve en skræddersyet seng eller særlige typer fyld i madrassen. Du ved allerede, hvad en kontinentalseng er - nu skal du bare tænke over, hvor du vil købe den.
 

Hvor kan man købe en kontinentalseng?

En kontinentalseng er et møbel, der er hovedfokus i ethvert soveværelse. Af denne grund kan den hovedsageligt købes i butikker, der sælger møbler. Køb af dette møbel er muligt i stationære butikker såvel som via internettet. Når vi vælger stationære køb, kan vi omhyggeligt se på alle tilgængelige produkter og desuden også teste dem. Folk, der foretrækker at handle online, har mulighed for at se flere modeller og vælge dem, der passer dem bedst.

Takket være sådanne køb sparer vi ikke kun en masse tid, men også penge. Ved at gennemse forskellige websteder, der tilbyder møbler til salg, kan vi sammenligne priserne på tilgængelige produkter samt læse anmeldelser om dem. Sådanne udtalelser gives af folk, der har købt varen og ønsker at dele deres observationer.

Kontinentalseng - oversigt

• De er over 70 cm høje - det gør det meget nemmere og mere behageligt at skifte stilling end i en seng med normal højde.
• Moderigtigt udseende - kontinentalsenge ser meget stilfulde ud og får soveværelset til at se mere luksuriøst ud.
• Bredt udvalg - disse senge fås i mange varianter. Du kan vælge farven på hovedgærdet og polstringen af hele sengen.
• Maksimal komfort - sådanne senge garanterer den bedste hvile og en meget afslappende søvn. Selv hvis du skulle sove fire timer i stedet for otte.

Kontinentalsenge er uden tvivl ekstraordinære møbler og vil være et elegant og funktionelt hjerte i soveværelset. Vælg den rigtige, vælg en kontinentalseng!

Se flere indlæg fra Juli 2024

Anbefales

pixel